logo Rebelics   Services Seafile Over Rebelics Contact pagina


SEAFILE OP DESKTOP

SEAFILE OP MOBIEL

BROWSER VERSIE

NEXT GENERATION

DATAVERLIES PASSÉ

GEOGRAFISCH BACKUP

IMPACT OVERSTAPPEN

SEAFILE FEATURES

SEAFILE PRIJZEN

 

Dataverlies verleden tijd

Het verlies van data kan grote gevolgen hebben voor uw bedrijfscontinuïteit. De toename van data, opslag en het gebruik van virtuele omgevingen zorgt ervoor dat elk bedrijf zich beter moet voorbereiden op operationele storingen en dataverlies door menselijke fouten.

Dataverlies in een virtueel datacenter is in de meeste gevallen te wijten aan menselijke fouten. Andere oorzaken komen vaak voort uit hardware-falen en worden verergerd door de afwezigheid van een herstelplan. Waardevolle tijd gaat verloren zodra duidelijk wordt dat belangrijke back-ups corrupt zijn of niet kunnen worden uitgelezen op het moment dat zich een ramp voordoet. We spreken dan niet alleen over het verloren gaan van omvangrijke data, ook het verliezen van een eenvoudig tekstdocument kan uren tijd kosten.

Iedereen kent deze frustratie:

je vergeet in alle hectiek een bestand op te slaan of belangrijke bestanden zijn niet meer terug te vinden in het systeem. Om verloren bestanden terug te zoeken, kunt u gebruik maken van kostbare programma's of een expert inhuren. Buiten dat dit u veel geld kost, vindt zo'n datarecovery meestal plaats op een tijdstip dat het absoluut niet uitkomt.

Voor gebruikers van Seafile behoort dataverlies voorgoed tot de verleden tijd. Seafile draait als back-up systeem namelijk 24/7 mee en slaat alle bestanden op die in de aangesloten pc's worden veranderd. Dit betekent dat er altijd een zeer recente versie terug te vinden is in de Cloud van Seafile. De opgeslagen versies zijn door alle gebruikers van Seafile eenvoudig te traceren en opnieuw te gebruiken. Zo wordt u een hoop tijd, geld en frustratie bespaard en kunnen bedrijfsprocessen ongestoord doorlopen.