Linkbuilding en Backlinks

We krijgen vaak de vraag van onze prospects en klanten of linkbuilding nog belangrijk is of werkt. Google geeft hier voor één keer het antwoord op met een opmerkelijke uitspraak van Google Webmaster Trends Analyst Gary Illyes: “Ranking zonder links is heel, heel moeilijk”. Geruchten of vermeende nieuwe wondermiddelen die TOP-ranglijsten beloven zonder backlinks blijven maar komen. Of pittige uitspraken als “backlinks zijn dood”.

Nu kunnen wij van Rebelics SEO je garanderen dat linkbuilding nog steeds fantastisch werkt en daarmee een belangrijke rankingfactor is en voorlopig ook zo zal blijven. Maar waarom zijn backlinks belangrijk en wat zijn backlinks eigenlijk? Dit zijn vragen die onze klanten zichzelf natuurlijk stellen en daarom willen we ze hier behandelen.

Wat zijn backlinks?

Backlinks zijn links die verwijzen naar uw eigen website. Er zijn echter aanzienlijke verschillen als het gaat om backlinks. Niet iedereen is hetzelfde en beïnvloedt de ranking op Google op dezelfde manier. Er wordt onder andere onderscheid gemaakt in de kwaliteit van de verwijzende pagina of waar de backlink zich bevindt. Is het binnen een tekst of als eenvoudige verwijzing in een lijst of bijvoorbeeld in de footer van een pagina. Er zijn dus goede en slechte backlinks. De dagen van veel helpt veel zijn allang voorbij als het gaat om linkbuilding.

Kwaliteit is veel belangrijker dan kwantiteit.

Een link binnen een tekst met een passend onderwerp van een betrouwbare site is veel sterker dan een simpele link van bijvoorbeeld een forum. Over het algemeen hangt het af van een uitgebalanceerde linkmix, die er natuurlijk uit moet zien. Omdat Google niet wil dat je links koopt, ruilt of vergelijkbare links, maar tot op zekere hoogte verdien je jezelf door geweldige en unieke inhoud.

Waarom zijn backlinks belangrijk?

Google interpreteert een backlink als een soort aanbeveling. Als meerdere websites verwijzen naar een bepaald onderwerp op een website, lijkt daar goede informatie over dat onderwerp of vakgebied te zijn. Stel je voor dat veel vrienden en kennissen je dezelfde kapper aanbevelen. Op een gegeven moment ga je ervan uit dat deze kapper goed is. Hetzelfde principe geldt ook bij linkbuilding.

Maar Google onderscheidt ook heel goed van wie de link komt en hoe betrouwbaar deze is. Een simpele blogpost is niet te vergelijken met een artikel in een bekende krant. Factoren zoals vertrouwen en verkeer spelen een beslissende rol bij het evalueren van een backlink. Uw persoonlijke SEO-agent is hier natuurlijk zeer bekend mee.

Wat betekent linkbuilding?

Samengevat betekent linkbuilding maatregelen die leiden tot conceptueel en continu bouwen van backlinks met als doel de zichtbaarheid in zoekmachines te vergroten en daarmee de bekendheid of verkoop te vergroten. Een vakkundige en natuurlijke aanpak is hierbij belangrijk. Want als er van de ene op de andere dag talloze links naar uw website zijn, is dit onrealistisch en wordt dit afgestraft door Google. Dit kan leiden tot een volledige blokkering van uw URL in de zoekmachine.

Aanpak van de Rebelics SEO

Aan het begin van onze werkzaamheden analyseren we uw huidige linkprofiel grondig. De focus ligt hier op het verwijderen van potentieel schadelijke links en het tot stand brengen van een gezonde relatie tussen verschillende soorten links. Helaas worden hier fouten het vaakst gemaakt uit onwetendheid. Vervolgens onderzoeken we de linkprofielen van hun directe concurrenten om erachter te komen hoe sterk de concurrentie is.

Alleen dan kunnen we inschatten welke financiële investering er moet gebeuren om in de topposities te belanden. Op basis hiervan doen wij u een offerte inclusief succesgerichte betalingen. We verdienen pas goed als we de gezamenlijk gestelde doelen behalen met het besproken budget. U bent ook van harte welkom om eenvoudig links bij ons te kopen tegen eerlijke prijzen, inclusief tekstschrijven.