• Mobiel: 06 426 48 939 | Email: info@rebelics.nl

Wat houdt een website scan in?Een website scan is een SEO check op uw website/domeinnaam

De website scan van Rebelics is een tool die uw website controleert op technische fouten en problemen met on-page optimalisatie. Je krijgt een uitgebreide lijst met gevonden fouten op je site en ziet in één oogopslag waar er nog ruimte is voor verbetering.

Hoe werkt een SEO-check?

De website scan van Rebelics crawlt de URL die je hebt ingevoerd op een vergelijkbare manier als zoekmachines. De pagina wordt vervolgens gecontroleerd op meer dan 200 SEO-relevante criteria zoals meta-informatie, paginakwaliteit, structuur en nog veel meer. Op basis hiervan wordt uw individuele SEO-score berekend en wordt een lijst met fouten op uw website uitgevoerd.

Wat wordt er geanalyseerd in een SEO-check?

De website scan van Rebelics controleert of uw website voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen die zoekmachines gebruiken om de ranking te berekenen. Hiervoor worden ruim 200 factoren uit de categorieën meta-informatie, paginakwaliteit, paginastructuur, koppeling, server configuratie en externe factoren gecontroleerd en gebruikt om de SEO-score te berekenen.

Wat is een SEO-score?

De individuele SEO-score van uw website geeft aan hoe goed deze voldoet aan de kwaliteitsrichtlijnen van zoekmachines. Is je score boven de 80%, dan mag je ervan uitgaan dat je website al voldoende geoptimaliseerd is. Een score van minder dan 80% geeft daarentegen aan dat er nog ruimte is voor verbetering. Als uw score lager is dan 30%, zijn er ernstige bugs en problemen op uw website die u dringend moet aanpakken.

Hoe kan ik mijn SEO-score verbeteren?

U kunt uw SEO-score verbeteren door de fouten te corrigeren die de SEO-controle op uw site heeft gevonden. De to-do lijst aan het begin laat je zien welke optimalisaties het belangrijkst zijn om snel merkbare verbeteringen te realiseren. Dit zijn de taken die u als eerste moet aanpakken wanneer u begint met het optimaliseren van uw website.

Hoe kan ik mijn rankings controleren?

Er zijn talloze online tools die u kunt gebruiken om uw rankings te controleren, zoals de Google Adwords Ranking Check. Voer eenvoudig uw domein in en de zoekterm waarvoor u uw ranking wilt controleren. De tool toont u onmiddellijk de positie van uw domein en de top 100 URL's die voor dit zoekwoord ranken.

 

Beveiliging - encryptie als rankingfactor
Om ervoor te zorgen dat de websites die door zoekmachines worden weergegeven, veilig zijn voor gebruikers, controleert Google & Co. de codering. Gegevensbescherming is een belangrijke rankingfactor die niemand vandaag de dag kan negeren. Het maakt niet uit welk type gegevens wordt verzonden tussen de gebruiker en de website: SSL-codering (d.w.z. de mogelijkheid om toegang te krijgen via HTTPS) is essentieel voor 2021.

 

Metadata & Rich Snippets - Verschijnen correct in de SERP's


Metatitel en metabeschrijving worden door Google weergegeven in de SERP's. U bent vaak het eerste wat mensen van uw website zien. Het ontwerp van uw metadata geeft u de mogelijkheid om u visueel te onderscheiden van de concurrentie en gebruikers te overtuigen met een korte, overtuigende tekst. De metatitel is ook een rankingfactor.

Als onderdeel van zoekmachineoptimalisatie moet u rekening houden met de volgende vragen met betrekking tot metadata:

Zijn er individuele metadata voor elke pagina?

Zijn de metadata de juiste lengte en worden ze niet door Google afgekapt met "..." of worden alle karakters correct weergegeven in de SERP's?
Is de metadata op een aansprekende manier geschreven en vormgegeven, d.w.z. moedigt het aan tot actie?

Door deze te markeren met gestructureerde data kan de verschijning in de zoekresultaten nog opvallender worden gemaakt. De speciale resultaatfragmenten worden "rich snippets" genoemd. Rich snippets hebben geen direct ranking-effect, maar hebben een positief effect op de clickrate doordat ze snel in het oog springen in vergelijking met normale snippets.


 

Sterke SEO is de ruggengraat van iedere succes site