Selecteer een pagina
20 Backlinks
50 Backlinks
100 Backlinks
200 Backlinks

 


Alle linkpakketten met gedetailleerde omschrijving vind je hier

 

 

Gratis en Vrijblijvend SEO Advies Aanvragen

 

Meer informatie over wat backlinks zijn en wat ze voor uw website betekenen

Een backlink is simpelweg een link van de ene website naar de andere. Zoekmachines zoals Google gebruiken backlinks als een ranking signaal, omdat wanneer een website naar een andere website linkt, dit betekent dat ze geloven dat de inhoud opmerkelijk is. Backlinks van hoge kwaliteit kunnen helpen om de positie en zichtbaarheid van een site in de zoekmachineresultaten (SEO) te verbeteren.

Hoe werken backlinks?

Backlinks spelen een belangrijke rol in het zoekmachinealgoritme, SEO, en uw algehele strategie voor het laten groeien van uw website.

De eenvoudigste manier om te denken over backlinks zou zijn als gesprekken tussen websites.

John is bijvoorbeeld een blogger, en hij schrijft een heel interessant artikel over een sportevenement.

Een andere blogger, Samantha, linkt naar John’s artikel wanneer ze haar visie deelt. Omdat zij over het onderwerp schrijft op haar bekende online tijdschriftensite, ontstaat er een backlink naar John’s post.

Omdat het online tijdschrift populair is, zullen veel andere sites teruglinken naar haar artikel. Dit verhoogt de autoriteit van het online tijdschrift, en John’s artikel krijgt ook een waardevolle backlink van een gerenommeerde site.

Basically it’s a win-win.

Soorten Backlinks

Er zijn twee basistypen backlinks, en de een is waardevoller dan de ander. Laten we eens een snelle blik werpen op elk van deze en hoe ze uw site beïnvloeden.

Soorten backlinks

 • Een Nofollow tag vertelt zoekmachines om een link te negeren. Ze geven geen waarde door van de ene site naar de andere. Ze zijn dus meestal niet nuttig om uw positie of zichtbaarheid te verbeteren.
 • Dofollow links zijn het type backlink dat iedereen wil. Onthoud wel dat links die van gerespecteerde sites komen de meeste waarde hebben. Dit soort backlinks kan uw positie in zoekmachines verbeteren.
 • Echter, er zijn dofollow links die worden beschouwd als slecht of ‘toxic’. Deze links komen van verdachte sites of zijn verkregen door de servicevoorwaarden van zoekmachines te overtreden.
 • Dit kan leiden tot Google te bestraffen of zelfs de-index uw site. Vergeet niet, het gaat niet om de kwantiteit van backlinks, maar de kwaliteit maakt het verschil in ranking.

Hoe krijg ik backlinks?

Het opbouwen van backlinks naar uw site kost tijd en moeite. Hier zijn 7 eenvoudige manieren waarop u kunt beginnen met het bouwen van kwaliteit backlinks voor uw website.

 • Voeg links naar uw site toe op uw sociale mediaprofielen.
 • Doe een Google-zoekopdracht voor een post die is al goed rankt en verbeter en breid deze vervolgens uit.
 • Maak lijst posts, “how-to” posts, “why” posts, infographics, of posts met embedded video’s. Deze formaten krijgen meestal meer backlinks dan standaard posts.
 • Schrijf de ultieme gids posts. Dit zijn zeer lange posts van enkele duizenden woorden die elke invalshoek van het onderwerp behandelen.
 • Schrijf gastberichten op andere blogs en websites
 • Contacteer beïnvloeders in je niche of industrie en vertel ze over een artikel op je site waar ze misschien naar willen linken.
 • Interview influencers in uw branche en stuur ze een link, ongetwijfeld zullen ze terug linken naar uw site.

U kunt ook beginnen met het doen van concurrerende backlink onderzoek. Om dit te doen, moet u de backlinks van uw concurrenten die goed zijn ranking te zien.

link-building-voor-seo

Hoe kan ik mijn backlinks controleren?

Er zijn verschillende backlink monitoring tools waarmee u de backlinks van uw website kunt controleren, waaronder Google Search Console, SEMRush, Ahrefs, etc.

Het in de gaten houden van uw backlinks is erg belangrijk. Google Webmaster richtlijnen vereisen dat u giftige website-eigenaren vraagt om hun links van uw site te verwijderen. Als u dat niet doet, kan Google uw website bestraffen, en uw pagina-rank zal beginnen te dalen in de zoekresultaten.

Het is dus belangrijk om te weten hoe u deze 3 vragen moet beantwoorden:

 • Waar kan ik al mijn backlinks vinden?
 • Hoe kan ik weten of ze giftig zijn?
 • Hoe kan ik contact opnemen met giftige backlink site-eigenaren?

Gelukkig is het antwoord eenvoudig met de juiste tools.

 • U kunt Google Search Console gebruiken om uw site te helpen groeien en uw backlinks te zien, maar het kan veel tijd kosten en het is beperkt in wat het kan doen.