Wat zijn backlinks

Als het gaat om zoekmachine optimalisatie en SEO Almere worden vaak backlinks genoemd. Deze vormen een elementair onderdeel en zijn onmisbaar voor topklasseringen. De term komt oorspronkelijk uit het Engels, zoals zo vaak het geval is, en betekent zoiets als “terugverwijzing”. Het is een link die van de ene website naar de andere of uw eigen website leidt. In het verleden, 5-10 jaar geleden, was het belangrijk om zoveel mogelijk backlinks naar je eigen site op te bouwen.

In die tijd waren er verzamelingen van links, d.w.z. websites die alleen dienden om je eigen pagina te betreden en een backlink te genereren. Tegenwoordig gaat het vooral om kwaliteit en dergelijke linkverzamelingen of links die snel en frequent worden opgebouwd, kunnen ook als spamlinks worden aangemerkt, wat een negatief effect kan hebben op uw eigen site.

Tegenwoordig is het belangrijk om een ​​mix van kwantiteit en kwaliteit na te streven in SEO Almere. Naarmate het aantal backlinks toeneemt, neemt ook het vertrouwen van de zoekmachine in uw eigen website toe. Dit wordt ook wel linkpopulariteit of link juice genoemd, het kengetal voor het evalueren van het linkprofiel van een website. Deze waarde kan worden bijgehouden met verschillende SEO-tools.

De backlinks zijn niets meer dan aanbevelingen aan de zoekmachine en afhankelijk van de autoriteit en relevantie van de gelinkte website neemt het vertrouwen van Google en Co in hun eigen site toe. Onderwerprelevantie kan op verschillende manieren worden gegenereerd. Bijvoorbeeld via het algemene onderwerp van de gelinkte website en zijn website of via de gelinkte tekst of het onderwerp van het bericht waarin de link is geplaatst.

En ook in de toekomst zal Google de backlinks en de gelinkte pagina’s van een website veel beter onder de loep nemen en ook waarde hechten aan een natuurlijke en onderwerpgerelateerde benadering.