Wat is SEO nu precies?

De inhoud van de website vormt altijd een goede basis. Hier kunt u beginnen en in de eerste stap de bestaande optimaliseren of dienovereenkomstig uitbreiden. Bijvoorbeeld door een betere koppenstructuur of extra content in de vorm van zoekmachine geoptimaliseerde teksten. Vaak is het ook nodig om nieuwe subpagina’s aan te maken die een specifiek onderwerp of trefwoord bevatten. De technische componenten zijn natuurlijk net zo belangrijk.

Snelle laadtijden en een overzichtelijke sitemap (inhoudsopgave van de website) zijn belangrijke voorwaarden voor maatregelen om het gewenste effect te hebben en voor de zoekmachine om ze correct te verwerken. Zoekmachineoptimalisatie is in principe altijd onderverdeeld in twee grote disciplines.

Voor OnPage en OffPage SEO, alle activiteiten op en buiten de website.

Zoekwoordonderzoek en -analyse zijn echter de basisvoorwaarden, zodat u in de eerste plaats echt kunt beginnen met SEO Almere. Want alleen als je weet wat de gebruiker daadwerkelijk invoert, kun je de juiste maatregelen nemen en alles afstemmen op de belangrijke terminologie. Bij dit zoekwoordenonderzoek gaat het er vooral om een overzicht te krijgen van welke producten of diensten worden aangeboden en hoe mensen ernaar zoeken.

Het gaat niet altijd om het verkrijgen van zoveel mogelijk vraag naar een zoekwoord. Veel belangrijker zijn trefwoorden waarbij de gebruiker ook een bepaalde intentie nastreeft en die echt passend zijn. Met het trefwoord “auto” kan de gebruiker bijvoorbeeld alles willen. Volgende week kan de gebruiker een presentatie geven over het onderwerp, een testrapport lezen of op zoek gaan naar een specifieke auto.

Het is daarom belangrijk om goed te checken of het zoekwoord echt relevant is en toegevoegde waarde heeft. Een trefwoord als “Koop Audi Q5 Rood” zou op dit moment veel specifieker zijn als u een dergelijke auto aanbiedt en deze wilt verkopen. Omdat de concurrentie beduidend minder is en de gebruiker al precies weet wat hij wil. De enige vraag voor zo’n gebruiker is waar de auto te kopen.

Op basis van dergelijk onderzoek kunnen focus- en koperszoekwoorden worden gedefinieerd, waarop men zich in het hele SEO Almere-proces concentreert. En zo weet je ook welke pagina van de website voor welk zoekwoord wordt geoptimaliseerd of welke subpagina’s of blogartikelen opnieuw moeten worden aangemaakt.

Het tweede grote gebied, OffPage, bevat alle maatregelen die buiten de website om worden genomen. Dit zijn zaken als het Google MyBusiness item, de Google Search Console maar vooral het aanmaken van externe links, beter bekend als backlinks. Door andere websites aan die van u te koppelen, kunnen signalen en aanbevelingen naar de zoekmachine worden gestuurd, wat het vertrouwen van Google en Co. vergroot en de rankings en zichtbaarheid op de lange termijn ten goede komen.